نکات ضروری در پیاده روی های طولانی مدت مثل طبیعت گردی و اربعین

 

 

مسافرت به علت استراحت کم، خستگی راه،تغییر شرایط آب و هوایی و تهیه آب و منابع غذایی از منابع گوناگون ، کاهش مقامت بدن را به همراه دارد و بهمین دلیل عوامل خطرآفرین بیش از معمول انسان ها را با خطرمواجه می کند. لذا رعایت نکات بهداشتی و ایمنی در سفر ضرورت بیشتری دارند.
سفر پیاده روی اربعین هم به دلیل ازدحام جمعیت طی سفر مستلزم رعایت نکات بهداشتی و ایمنی مخصوصی است.
در این مقاله سعی داریم نکات مهم از دیدگاه فیزیوتراپی برای سلامت جسمی بیشتر مخصوصا سلامت پاها و کمر  طی #پیاده_روی_اربعین و یا #طبیعت_گردی را برای شما عزیزان یاددآور شویم.
علاوه بر رعایت نکات بهداشتی مربوط به بهداشت آب و بهداشت مواد غذایی و بهداشت تنفسی و استفاده از ماسک ضروری است که زائزین محترم حداقل یک هفته قبل ازسفر روزانه به مدت یک‌ ساعت نرمش و ‌پیاده روی منظم داشته باشند تا ظرفیت قلبی ریوی آنها افزایش پیدا کند و طی سفر با کاهش حجم‌تنفس مواجه نشوند و ریتم طبیعی تنفس و قدرت عضلانی آنها طی سفر نرمال باشد.همچنین از #تجهیزات_مناسب_پیاده_روی استفاده کنید از جمله #کفش_پیاده_روی سبک و انعطاف پذیر که دارای پاشنه نرم باشد تا حد امکان ساق دار باشد تا از مچ پا محافظت کند.بهتر است کفش بند دار بپوشید تا در مواقع ورم پا بتوانید آن را گشادتر کنید. به هیچ وجه از دمپایی و صندل استفاده نکنید زیرا احتمال ابتلا به خار پاشنه و پیچ خوردن مچ پا را زیاد می‌کند.
#کوله_پشتی سفر نیز باید استاندار باشد و بند پهن و قابل تنظیم داشته باشد.توزیع وسایل داخل کوله به طور متوازن باشد و یک طرف سنگین تر از طرف دیگر نباشد.همچنین از حمل کوله های سنگین پرهیز کنید و به هیچ عنوان در زمان طولانی وسایل را با دست حمل نکنید زیرا احتمال ابتلا به تاندونیت شانه و آرنج وجود دارد.

سرعت پیاده روی مخصوصا در روزهای اول نباید زیاد باشد،پیاده روی تند در هوای گرم باعث اسپاسم و گرفتگی عضلات می‌شود. 
سعی کنید خواب و استراحت کافی داشته باشید زیرا در زمان خستگی به دلیل کاهش کنترل نوروماسکولار احتمال پیچ خوردن مچ پا و احتمال خالی کردن زانو وجود دارد.در زمان استراحت ریکاوری عضلات بهتر انجام می‌شود مخصوصا اگر شما عضلات ساق پا و کف پا را ماساژ بدهید.اگر امکان دارد موقع خواب پاها را حدود ۲۰-۳۰ سانتی متر بالاتر قرار بدهید تا ورم پاها کنترل شود.
به دلیل تعریق زیاد تعادل الکترولیت ها در بدن به هم میریزد ‌باعث علائم گیجی و خستگی و پرش های عضلانی می‌شود،برای پیشگیری از به هم خوردن تعادل الکترولیتی بهتر است علاوه بر مصرف مقدار کافی آب،نوشیدنی های حاوی املاح مثل دوغ کم‌نمک مصرف کنید.

در صورتی که به هردلیلی ‌  آسیب،ورم و درد یک عضو برای شما اتفاق افتاد از ماساژ دادن ناحیه بپرهیزید و سریع تر از یخ به مدت ۱۰ دقیقه روی موضع دردناک استفاده کنید و به مراکز پزشکی مراجعه کنید و پس از بازگشت به ایران جهت تکمیل درمان عضو آسیب دیده به مرکز #فیزیوتراپی مراجعه کنید.

 

شماره تماس کلینیک فیزیوتراپی التیام :

tel:02636535300